На Харківщині виявили розстріляну колону цивільних автомобілів із загиблими людьми

оновлено

У Куп’янському районі на Харківщині виявили обстріляну колону цивільних автомобілів, у яких, за попередніми даними, загинули щонайменше 20 людей.

Про це в суботу, 1 жовтня, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“На місце виїхали правоохоронці та експерти. Проводяться слідчі дії. Деталі трагедії з’ясовуються.

Загарбники завдали ударів по мирних жителях, які намагалися втекти від обстрілів. Це жорстокість, яка не має виправдання”, – наголосив голова ОВА.

ОНОВЛЕНО

Як повідомив в.о. голови Служби безпеки України Василь Малюк, розстріляну колону виявили в “сірій зоні” між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп’янськом на Харківщині.

“Наприкінці вересня рашисти повністю знищили колону з семи автомобілів. Щонайменше 20 людей загинуло, і серед них – 10 дітей.

Звірячий напад на цивільних осіб вчинила диверсійно-розвідувальна група окупантів – вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість стареньких легковиків та одну вантажівку “ГАЗель”, – зазначив очільник СБУ.

Він також повідомив, що кільком людям вдалося врятуватися, зараз вони дають свідчення слідчим.

photo_2022-10-01_14-35-34 (2) photo_2022-10-01_14-35-34 photo_2022-10-01_14-35-33 photo_2022-10-01_14-35-34 обстріляні авто3 photo_2022-10-01_14-35-34 обстріляні авто2 photo_2022-10-01_14-35-34 обстріляні авто
<
>

Співробітники СБУ за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розслідують цей воєнний злочин за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України. Наразі встановлюються особи убитих росіянами громадян, триває всебічне документування та збір доказів цього злочину для Міжнародного кримінального суду.

ОНОВЛЕНО о 16:20
За оновленими даними поліції Харківської області, загинуло щонайменше 24 людини, серед яких 13 дітей.

Як писала “Новинарня“, напередодні росіяни завдали ракетного удару по Запоріжжю, зокрема по цивільній гуманітарній автоколоні з мирними жителями на виїзді з міста в районі авторинку. За даними станом на 1 жовтня, внаслідок цього обстрілу загинуло 30 людей, серед яких – двоє дітей. Ще 118 людей отримали поранення.

Перед обстрілом колони цивільних у Запоріжжі російські ЗМІ розганяли фейк про те, що “ЗСУ обстріляли на Харківщині колону з біженцями на звільнені території” (тобто на окуповану Росією територію).

Детальніше про це читайте тут:
Перед обстрілом цивільної колони в Запоріжжі росЗМІ крутили фейк про “розстріл ЗСУ колони під Харковом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна