ЗСУ вийшли на військові навчання “Північний буревій” на кордоні з Білорусю

Підрозділи Збройних сил України спільно із Національною гвардією України та Державною прикордонною службою України відпрацювали захист державного кордону з Білоруссю під час навчань “Північний буревій”.

Про це в п’ятницю, 30 вересня, повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ. 

Зазначається, що маневри тривають “у межах підготовки до можливих загроз з боку Білорусі”.

“Підрозділи Сил оборони України відпрацьовують способи протидії можливим сценаріям розвитку подій, які можуть виникати, а також питання координації, управління та взаємодії під час виконання спільних завдань”, – інформують в ГШ. 

“За сценарієм навчань, безпосередньо на цій ділянці державного кордону ворог намагався просунутися вглиб території України своїми підрозділами. Відбувалося посилення опорних позицій, починаючи від самої ділянки державного кордону та в глибину наших військ. Підрозділи здійснили швидкий маневр – вихід в райони опорних позицій та блокпостів”, – розповів командувач Командування Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

“Наш підрозділ виконував завдання на визначеній ділянці оборони з метою недопущення диверсійно-розвідувальних груп противника в тил наших підрозділів. Гвардійці виконували завдання з оборони шляхом зайняття позицій та виставлення блокпостів, відпрацьовували елементи нанесення вогневого ураження по противнику. Також сьогодні відпрацьовувалось питання управління та взаємодії під час виконання спільних завдань нашими підрозділами”, – розповів командир військової частини полковник Ігор Оринко.

Подібні навчання в Україні відбуваються регулярно. Вони необхідні для підтримки боєздатності підрозділів, їхньої готовності до застосування у районах відповідальності та злагодження із підрозділами інших військових та правоохоронних формувань задля ефективного виконання завдань оборони держави, додали в ГШ. 

Читайте також:
Білорусь готується прийняти 20 тис. мобілізованих росіян, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна