Україна готова до діалогу з РФ, але з іншим російським президентом, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не вестиме переговори з Росією, поки президентом Російської Федерації є Володимир Путін.

Про це він оголосив у своєму зверненні після засідання РНБО в п’ятницю, 30 вересня.

“Україна була і залишається лідером в переговорних зусиллях. Саме наша держава завжди пропонувала Росії домовитись про співіснування на рівних, чесних, гідних і справедливих умовах. Очевидно, що з цим російським президентом це неможливо. Він не знає, що таке гідність і чесність. Тому ми готові до діалогу з Росією, але вже з іншим президентом Росії”, – сказав Зеленський.

Він нагадав, що 24 лютого перший повномасштабний удар РФ був завданий по Україні, і Росія “не зупинилась би на наших кордонах, якби ми її не зупинили”.

“Інші держави були б під ударом: країни Балтії, Польща, Молдова і Грузія, Казахстан. Росія претендувала на підкорення різних народів Європи й Азії. Претендувала ще пів року тому. Ця злочинна амбіція ламається в Україні. Вона була зламана під Києвом і Черніговом. На Азовсталі. На Сумщині й на Харківщині. На Зміїному. Вона буде зламана на Донбасі й на півдні України, коли ми звільнимо їх. Обов’язково – у Криму, у вільному українському Криму. Уся територія нашої держави буде звільнена від цього ворога – ворога не тільки України, а й самого життя, людяності, закону та правди.”, – наголосив Зеленський.

За його словами, “Росія вже знає це, відчуває нашу міць, бачить, що саме тут, в Україні, ми доводимо силу наших цінностей”.

“І саме тому вона поспішає. Влаштовує цей фарс із спробою анексії. Намагається вкрасти те, що їй не належить. Хоче вбивствами, знущаннями шантажем та брехнею переписати історію і перемалювати кордон. Україна цього не допустить”, – підкреслив президент.

Читайте також:
Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна