У Хабаровському краї встановили “таксу” за відстрочку від мобілізації, – ГШ

У Хабаровському краї встановили тариф за відстрочку від мобілізації, ціна питання – 100 тисяч рублів.

Про це повідомив у своєму вечірньому зведенні у п’ятницю, 30 вересня, Генштаб ЗСУ.

“В Російській Федерації триває часткова мобілізація. У Хабаровському краї посадові особи, відповідальні за відбір та підготовку мобілізаційного ресурсу, встановили нові корупційні “тарифи”. Так, відстрочка від мобілізації коштує 100 тисяч рублів, що є практично недосяжною сумою для більшості місцевого населення”, – повідомили в ГШ. 

Зазначається, що окупаційне командування намагається впровадити заходи примусової мобілізації на тимчасово захоплених територіях України.

У Херсоні почастішали випадки затримання місцевих чоловіків призовного віку. Після поверхневого визначення придатності до військової служби, їх направляють на комплектування підрозділів, що планується задіяти в районі проведення бойових дій.

У Бердянську примусово відмобілізували працівників деяких підприємств, які залишились працювати на окупованій території. Крім того, в місто прибули посилені підрозділи росгвардії з метою придушення ймовірного спротиву місцевого населення.

Читайте також:
Артилерія ЗСУ спалила шість командних пунктів росіян і два склади з боєприпасами, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна