Росія з початку тижня вже 29 разів застосувала іранські дрони-камікадзе, – ГШ

З початку тижня противник 29 разів застосував дрони-камікадзе Shahed 136.

Про це у четвер, 29 вересня, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов під час онлайн-брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center.

За його словами, як альтернативні засоби ураження ворог дедалі частіше використовує дрони-камікадзе Shahed 136, що марковані російською армією як “Герань-2”. Їх застосування здійснюється переважно на південному напрямку з території тимчасово окупованої АР Крим.

“Протягом минулого тижня противником було застосовано два ударні безпілотники такого типу. Натомість цього тижня зафіксовано 29 випадків застосування дронів-камікадзе іранського виробництва. 10 таких дронів було знищено силами і засобами нашої ППО”, — зазначив бригадний генерал Олексій Громов.

Загалом цього тижня силами і засобами зенітно-ракетних підрозділів Повітряних Сил та протиповітряною обороною Сухопутних військ ЗС України знищено більше ніж 23 повітряні цілі противника.

Читайте також:
В ОК “Південь” розповіли, як розпізнавати ворожі безпілотники-камікадзе

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна