Резніков проаналізував стан ядерного потенціалу Росії

Ризики застосування Росією ядерної зброї завжди є, однак стан її ядерного потенціалу викликає запитання.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив у інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”, коментуючи питання ядерної небезпеки. Воно опубліковане в четвер, 29 вересня.

“Ризики завжди є. Маючи такого сусіда з ядерним потенціалом, завжди є можливість, що він психане. Наскільки це у відсотках? Я не берусь сказати. Чи залишилися у них носії? Так, лишилися. Його можна донести і “Іскандерами”, і “Калібрами”, і літаками. Якої вони якості та стану – у мене запитання”, – зазначив Резніков.

Він нагадав, що Україна віддала Росії свій ядерний потенціал, і невідомо в якому стані він знаходиться в рф, чи його утилізували.

“Ми його весь віддали до Росії. Тому запитання: а в якому стані цей мотлох у Росії? Наші ракети “Сатана” у Росії ще на озброєнні, ми їх робили понад 40 років тому. І постає запитання: хто їх обслуговує, за якими документами і скільки років цим інженерам… Тому можна натиснути кнопку, але це може бахнути прямо там”, – вважає міністр.

Резніков також наголосив, що українців уже не можна залякати нічим, і західним партнерам так само варто припинити боятись росіян.

“Чи можна налякати українців? На мою думку, вже ні. Тому що за той жах, який росіяни несуть своїми ракетними обстрілами, “Градами”, “Смерчами” і продовжують тероризувати міста – прощення їм не буде. Я завжди нашим західним партнерам говорю – перестаньте боятися росіян. Українці їх давно не бояться. Повірте, що їх можна бити. Ми вже їх б’ємо. Якщо ви хочете бути партнерами у цій перемозі, давайте сміливіше”, – закликав Резніков.

Читайте також:
Після погроз Путіна американська розвідка посилила спостереження за ядерною зброєю РФ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна