У РФ і на окупованих територіях чоловіків мобілізують попри хвороби і відсутність підготовки, – ГШ

У Російській Федерації та на тимчасово окупованих РФ територіях українських областей тривають заходи так званої “часткової” мобілізації.

Про це ввечері в середу, 28 вересня, інформує пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

“У віддалених населених пунктах РФ мобілізації підлягає все чоловіче населення визначеної вікової категорії, незважаючи на відсутність досвіду проходження військової служби в минулому та бойового досвіду.

Непоодинокі випадки мобілізації осіб з інвалідністю, онкохворих, багатодітних батьків і осіб старших за шістдесят років. В окремих регіонах населення намагається чинити спротив такій примусовій мобілізації”, – йдеться в повідомленні.

Неготовність реалізації заходів мобілізації фіксують на збірних пунктах Бєлгородської та Ростовської областей РФ. Так, новоприбулий особовий склад повинен за власний кошт придбати зимову форму одягу та засоби захисту.

Зберігається тенденція пошуку особами призовного віку способів ухилення від мобілізації.

На тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим чоловіки для уникнення мобілізації намагаються відкупитися хабарем, виїхати за кордон Російської Федерації, працевлаштуватись на підприємство критичної інфраструктури або здійснити дрібний злочин.

Читайте також:
Перший мобілізований росіянин уже потрапив у полон під Куп’янськом. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна