“Це не випадковий збіг”: Боррель зреагував на витоки на газопроводах “Північного потоку”

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель висловив стурбованість інцидентами на гілках російських газопроводів “Північний потік” і зауважив, що це не могло бути випадковістю.

Таку заяву він опублікував у середу, 28 вересня, її цитує Guardian.

Боррель від імені блоку висловив глибоку стурбованість з приводу пошкоджень, завданих обом “Північним потокам”, та можливих наслідків для безпеки судноплавства і довкілля.

“Ці інциденти – не випадковий збіг, і вони впливають на всіх нас. Уся наявна інформація вказує на те, що витоки стали наслідком умисних дій. Ми підтримаємо будь-яке розслідування, спрямоване на встановлення повної картини того, що й чому сталося, та вживатимемо подальших кроків для підвищення нашої стійкості у сфері енергобезпеки. Будь-яке умисне завдання шкоди європейській енергетичній інфраструктурі абсолютно неприйнятне і отримає жорстку та об’єднану відповідь”, – заявив головний дипломат ЄС.

Президент Євроради Шарль Мішель ще напередодні, 27 вересня, назвав інциденти на “Північних потоках” актами саботажу, що виглядають як спроба ще більше дестабілізувати постачання енергоресурсів до ЄС.

“Потрібне невідкладне і ретельне розслідування. Відповідальні будуть притягнені до відповідальності і змушені заплатити. Ми продовжимо зусилля для диверсифікації постачань, щоб відмовлятися від російького газу”, – відреагував він.

Читайте також:
Швеція і Данія зафіксували два вибухи на маршрутах “Північних потоків”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна