Путін може оголосити анексію, але це не дасть бажаного ефекту в РФ, – розвідка Британії

Британська розвідка вважає, що під час виступу перед обома палатами російського парламенту у п’ятницю 30 вересня президент РФ Володимир Путін може оголосити про анексію окупованих російською армією українських територій.

Про це в вівторок, 27 вересня, інформує пресслужба міністерства оборони Сполученого Королівства з посиланням на дані розвідки.

“Існує реальна можливість, що Путін використає свій виступ для офіційного оголошення про приєднання окупованих регіонів України до Російської Федерації”, – зазначає британська розвідка, нагадуючи, що “референдуми”, які зараз проходять на цих територіях, мають завершитися 27 вересня.

“Російське керівництво майже напевно сподівається, що будь-яке оголошення про анексію буде розглядатися як виправдання “спеціальної військової операції” та консолідує патріотичну підтримку конфлікту”, – йдеться в огляді.

Однак, на думку британської розвідки, це прагнення, ймовірно, буде підірване зростанням внутрішньої обізнаності про нещодавні невдачі Росії на полі бою і значним занепокоєнням щодо часткової мобілізації, оголошеної минулого тижня.

Читайте також:
Окупанти “підбили підсумки” псевдореферендумів ще на початку вересня, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна