ЗСУ вживають максимальні заходи безпеки для захисту “зернових коридорів”, – Гуменюк

Зараз зернові коридори працюють безперебійно, незважаючи на окремі атаки російських загарбників по портовій інфраструктурі Одеської області.

Про це в понеділок, 26 вересня, повідомила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк, передає “Укрінформ”.

Речниця прокоментувала, чи не поставило під загрозу вивезення зерна з портів України застосування іранських дронів.

“На цьому етапі зернові коридори працюють відповідно до досягнутих домовленостей і забезпечені міжнародними гарантіями, зокрема з боку ООН і Туреччини. Їх робота не порушена, тим не менш ми вживаємо максимальні заходи безпеки…

Загрози нами усвідомлюються: імовірно, не випадково висловлене (Російською Федерацією, – “Н”) невдоволення роботою зернових коридорів і невипадково посилена увага приділяється безпосередньо портовій інфраструктурі.

Зокрема, в Очакові було пошкоджено портову інфраструктуру і на Одеський напрямок натяк зрозумілий. Однак наразі все працює. Навіть сьогодні, коли відбулася атака, вихід суден відбувся за графіком”, – сказала Гуменюк.

Читайте також:
На Дніпропетровщині окупанти пошкодили склад із 1300 тоннами зерна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна