У звільненій Балаклії відновили електропостачання, далі – Ізюм

У звільненому місті Балаклія Харківської області відновили електропостачання. Наступним до живлення планують підключити Ізюм.

Про це в понеділок, 26 вересня, повідомили заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко та голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Тимошенко зазначив, що разом з електроенергією у містах з’являться можливості для швидкого повернення адміністративних та банківських послуг. Також це допоможе місцевому самоврядуванню та іншим органам, які відповідальні за життєзабезпечення.

“Люди зможуть жити просто комфортно, забувши про необхідність розпалювання багаття для приготування їжі чи обігріву. Цей підхід до життя радше звичний для російських глибинок, а не українських міст. Крок за кроком відновимо все, що з маніакальним бажанням руйнували росіяни”, — зазначив Тимошенко.

Нині електрику отримали понад 77% жителів міста — близько 11 тисяч людей. Також відновили електропостачання міської лікарні, центральної котельні, 3 шкіл, поліклініки, очисних споруд та водозабірної інфраструктури.

Читайте також:
Катування, вбивства, вивезені діти: в деокупованій Балаклії відкриваються воєнні злочини РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна