У Німеччині звільнили керівника енергокомпанії, що поїхав спостерігачем на “референдум”

У Німеччині звільнили з роботи керівника підрозділу енергетичної компанії, що поїхав на окуповані Російською Федерацією українські території та був спостерігачем на псевдореферендумі.

Про це в понеділок, 26 вересня, інформує Der Spiegel.

Відповідальні наглядові ради та правління асоціації звільнили керівного директора постачальника енергії Energie Waldeck-Frankenberg (EWF) у Гессені Штефана Шаллера після його суперечливої ​​поїздки в Україну.

“Це стало реакцією на його роботу як спостерігача на незаконних російських фіктивних “референдумах” в Україні”, – йдеться в повідомленні федеральної землі Гессен.

Компанія Energie Waldeck-Frankenberg постачає електроенергію близько 90 000 домогосподарствам.

Шаллер, згідно з його приватними заявами, їздив до Запорізької області, щоб брати участь у фіктивних “референдумах” як “спостерігач”, і таким чином допоміг надати голосуванню видимість легітимності.

Зокрема, російські ЗМІ цитували Шаллера і він сказав, мовляв, його перше враження таке, що все “дуже добре організовано”.

Читайте також:
Окупанти “підбили підсумки” псевдореферендумів ще на початку вересня, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна