У восьмий пакет санкцій ЄС не увійде обмеження цін на російську нафту, – ЗМІ

У восьмому пакеті санкцій Євросоюзу проти РФ, імовірно, не буде обмеження цін на російську нафту.

Про це написав у твітері кореспондент Радіо Свобода” Рікард Джозвяк, повідомляє “Європейська правда“,

“Позаяк G7 все ще працює над деталями обмеження цін на нафту, воно, ймовірно, не буде фігурувати в останньому пакеті санкцій ЄС проти Росії”, – зазначив Джозвяк.

Водночас, за його інформацією, в цей пакет увійдуть санкції щодо хімікатів, техніки, сталеливарної продукції (на 12 мільярдів євро). Також до санкційних списків додадуть з десяток осіб, причетних до проведення “референдумів” на окупованих територіях України.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз може ухвалити новий пакет санкцій проти Росії вже 6-7 жовтня, коли відбудеться засідання Європейської ради, а Єврокомісія внесе відповідні пропозиції наступного тижня.

Як зазначала з посиланням на власні джерела агенція Reuters, у цей новий пакет санкцій можуть увійти встановлення граничної ціни на російську нафту, посилення контролю над експортом високотехнологічної продукції до Росії та розширення санкційних списків.

Брюссель підтвердив, що починає підготовку восьмого пакета санкцій проти Російської Федерації за агресивну війну проти України.

Втім, очікується, що обмеження цін на російську нафту відповідатиме кроку, про який домовляється “Група семи” (G7), до складу якої входять і члени ЄС Франція, Німеччина та Італія.

Читайте також:
Латвія закликає до нових санкцій проти РФ і надання Україні більшої кількості зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна