Окупанти “підбили підсумки” псевдореферендумів ще на початку вересня, – СБУ

Псевдореферендуми на тимчасово захоплених росіянами українських територіях проводяться лише для створення потрібної їм картинки на телебаченні, адже точні результати цього дійства окупанти вже визначили заздалегідь.

Черговий доказ цьому оприлюднила Служба безпеки України.

“Російські окупанти “підбили підсумки” фейкових референдумів на окупованих територіях України ще на початку вересня. Про це свідчить інформація, яка є у розпорядженні СБУ, а також телефонні розмови жителів тимчасово окупованих територій, які мають родичів у “керівництві Л/ДНР”, – зазначають в СБУ.

Спецслужба також оприлюднила уривок запису однієї з таких телефонних розмов:

“Мені сестра подзвонила: у них друзі, ну, їхні, виходять, куми… Дочка працює у “міністерстві соціальної політики ДНР”. Вона все знає. Вона сказала: “Ще на початку вересня підписані були документи про входження “ДНР” в адміністративних кордонах Донецької та Луганської області до складу Російської Федерації“, – розповідає одна зі співрозмовниць іншій. Як зазначають в СБУ, обидві жінки перебувають на тимчасово захопленій території.

Вони також бідкаються, що росія просто знищує місцеве населення і, фальшуючи результати умовного волевиявлення, наражає на смерть простих людей.

“Наші будуть це, Україна битиме, відбиватиме. А ці будуть казати про те, що це територія Росії, і теж будуть гатити, і все. Ну хто доведе – хто, де голосував, скажи? Ніхто нічого не доведе. Людей не спитали, за людей усе вирішили. Життя, долі покалічили, поламали”, – бідкається співрозмовниця.

Як відомо, так звані “референдуми” про входження до складу Росії окупованих території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей окупанти “проводять” з 23 по 27 вересня.

Читайте також:
Псевдореферендуми на окупованих територіях: пропагандисти вже намалювали результати.
ЯКІ НАСЛІДКИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна