Аксьонов оголосив про завершення мобілізації в окупованому Криму: “план виконано”

Очільник окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив про “завершення мобілізаційних заходів” на території окупованого Росією півострова у зв’язку з тим, що їх “виконано в повному обсязі”.

Про це Аксьонов сказав у неділю, 25 вересня, під час вручення російських нагород козацькому штурмовому батальйону “Таврида”, повідомляє “Крим.Реалії“.

“Крим закінчить мобілізаційні заходи сьогодні до кінця дня, виконавши їх у повному обсязі“, – заявив підконтрольний Росії глава окупованого Криму.

Раніше Аксьонов заявляв, що мобілізованих кримчан направлять до Севастополя “для перепідготовки”.

21 вересня на тлі оголошення мобілізації в Росії у Криму та Севастополі було створено призовні комісії. До того Аксьонов заявляв, що вже відправив воювати в Україну 1200 “добровольців” і готує ще два батальйони. Російські ЗМІ в Криму рекламували “військову службу за контрактом в іменних підрозділах”.

За даними правозахисників, з 21 вересня, коли в Росії оголосили про часткову мобілізацію, повістки отримали близько 5 тисяч жителів анексованого Криму. При цьому правозахисні організації наголошували на тому, що до збройних сил РФ силою мобілізують велику кількість кримських татар із місць їхнього компактного проживання.

Читайте також:
Окупанти мобілізують кримських татар до російської армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна