“Значно менше, ніж у росіян”: Маляр прокоментувала число загиблих українських військових

Втрати українського війська у війні перевищують 9 тисяч осіб загиблими, але є значно меншими, ніж у Росії.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр в інтерв’ю ISLND TV.

Вона пояснила, що під час війни Міноборони не може озвучувати кількість загиблих українських бійців, адже “у ворога повний безлад, і вони черпають свою інформацію з наших відкритих джерел”.

Водночас, за словами заступниці міністра, втрати українського війська точно значно менші, ніж втрати російського. “І це показник майстерності ЗСУ”, – наголосила Маляр.

Вона зауважила, що цифри, які у серпні озвучив головнокомандувач Валерій Залужний, взагалі-то мали б бути засекречені. Але вони відповідають дійсності: близько 9 тисяч загиблих українських військових.

“Ну, зараз уже трошки більше”, – визнала Маляр.

Але точні цифри наразі однаково встановити неможливо – бодай тому, що немає можливості встановити кількість загиблих українських воїнів у Маріуполі.

“Але це точно не сотні тисяч”, – підкреслила заступниця міністра.

Вона наголосила, що йдеться винятково про військових, оскільки підрахунком кількості загиблих цивільних займається інше відомство.

Нагадаємо, що втрати особового складу російського війська з часу повномасштабного вторгнення в Україну Генштаб ЗСУ станом на ранок 23 вересня оцінив у понад 56 тисяч.

Читайте також:
Силовики взялися за військового “з високим званням”, який в інтерв’ю частково розкрив воєнні плани ЗСУ, – Маляр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна