Путін зібрався анексувати окуповані області України вже 30 вересня, – росЗМІ

Москва може заявити про анексію окупованих районів Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України 30 вересня.

Про це в суботу, 24 вересня, пишуть російські урядові інформагентства з посиланням на “джерела”.

Як повідомило ТАСС джерело в Держдумі, так звана процедура входження окупованих територій до складу Росії може відбутися 30 вересня. Законопроєкти про входження окупованих територій до РФ можуть внести до Держдуми ввечері 28 вересня. За цією ж інформацією, законопроєкти можуть бути розглянуті на позачерговому засіданні 29 вересня.

У свою чергу “РИА Новости” повідомляє з посиланням на джерело в Держдумі, що президент РФ Володимир Путін може виступити з посланням до федеральних зборів 30 вересня. При цьому Рада федерації 29 вересня може розглянути договір і закон про так зване “входження до складу Росії нових суб’єктів”.

Деякі інші росЗМІ пишуть, нібито звернення Путіна до Федеральних зборів 30 вересня буде проведене за аналогією з 2014 роком, коли Росія незаконно анексувала Крим. Путін виступатиме за підсумками проведених “референдумів” на окупованих територіях, потім має бути підписання фейкового “договору” про “приєднання” цих територій.

Контекст

Україна і світ не визнають фейкові “референдуми” про приєднання до РФ, які росіяни проводять на деяких окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей під дулами автоматів 22-27 вересня. На цих пропагандистських заходах не дотримуються жодні демократичні процедури, натомість подомове “голосування” стає підставою для виявлення незгідних з окупаційною владою.
При цьому окупанти заявляють, нібито оголошені ними результати будуть підставою для “приєднання” всіх цих адміністративних одиниць.
Президент США Джо Байден пригрозив Росії серйозними економічними втратами за проведення фіктивних “референдумів” на окупованих територіях України.

Читайте також:
Окупанти примусили “голосувати на референдумі” українських полонених в Оленівці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна