Байден пригрозив Росії серйозними економічними втратами за проведення фіктивних “референдумів” на окупованих територіях України

Президент США Джо Байден наголосив, що Сполучені Штати ніколи не визнають результати псевдореферендумів на окупованих територіях України, і пригрозив Росії серйозними економічними втратами.

Про це йдеться в заяві Байдена на сайті Білого дому, пише “Європейська правда“.

“Сполучені Штати ніколи не визнають українську територію чимось іншим, окрім як частиною України. Російські референдуми є фікцією – фальшивим приводом для спроби анексувати частини України силою, що є грубим порушенням міжнародного права, в тому числі Статуту Організації Об’єднаних Націй”, – наголосив президент США.

“Ми будемо працювати з нашими союзниками і партнерами, щоб накласти на Росію додаткові швидкі і серйозні економічні витрати“, – додав він.

Байден запевнив, що Сполучені Штати єдині з партнерами по всьому світу щодо заперечення будь-яких сфабрикованих результатів “референдумів”, які оголосить Росія.

“Ми будемо продовжувати підтримувати український народ і надавати йому допомогу у сфері безпеки, щоб допомогти йому захистити себе, коли він мужньо протистоїть російському вторгненню”, – запевнив Байден.

Раніше Північноатлантична рада випустила заяву із засудженням планів проведення “референдумів” на окупованих територіях України і обіцянкою продовжити надавати підтримку Києву.

“Союзники не визнають і ніколи не визнають незаконну і нелегітимну анексію Криму Росією.  Фіктивні референдуми в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України не мають жодної легітимності і будуть кричущим порушенням Статуту ООН. Держави-члени НАТО не визнають їх незаконну та нелегітимну анексію. Ці землі – це Україна. Ми закликаємо всі держави відкинути кричущі спроби Росії до територіальних загарбань”, – заявили в НАТО.

Читайте також:
Псевдореферендуми на окупованих територіях: пропагандисти вже намалювали результати.
ЯКІ НАСЛІДКИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна