ЗСУ тиснуть на території, які РФ вважає важливими для своїх цілей, – розвідка Британії

Українські Сили оборони зараз чинять тиск на території, які Росія вважає важливими для досягнення своїх цілей, водночас ситуація на полі бою залишається складною.

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані власної розвідки у п’ятницю, 23 вересня.

Там також зазначили, що за останні три дні українські війська укріпили позиції на східному березі річки Оскіл у Харківській області. росія намагалася інтегрувати Оскіл у консолідовану лінію оборони після виведення своїх сил раніше цього місяця.

На півдні, у Донецькій області, тривають бої, вказує відомство. Українські війська наступають на місто Лиман на схід від річки Сіверський Донець, яке росія захопила в травні.

Раніше в американському Інституті вивчення війни вказували, що Сили оборони України, схоже, розширюють свої позиції на схід від річки Оскіл і на північ від річки Сіверський Донець, що може дозволити їм охопити російські війська, які утримуються навколо Лимана.

Читайте також:
За добу ЗСУ ліквідували понад пів тисячі росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна