Росіяни поступово відступають на півдні, – ОК “Південь”

Проведення окупантами незаконних референдумів про приєднання утримуваних ними південних районів України до РФ, а також оголошення мобілізації громадян РФ є імітацією керівництвом держави-агресора реальної діяльності.

Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування “Південь” Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону в п’ятницю, 23 вересня.

“Мобілізація їм потрібна для того, щоб хоч якусь діяльність продемонструвати, зокрема і військово-політичного керівництва країни-агресорки, тому що вони не бачать взагалі про себе піклування, вони не бачать для себе логістики, вони не бачать, що вони там комусь потрібні – я кажу зараз про підрозділи, які перебувають на передовій на півдні з того боку… Мобілізація і референдум – це просто чергові маніпуляції, якими вони зображають свою діяльність, більше нічого”, – сказала Гуменюк, її цитує агентство “Інтерфакс”.

За її словами, на півдні України тривають запеклі бої, за результатами яких Збройні сили України поступово закріплюють нові звільнені території.

“Бої ідуть запеклі, на півдні у нас досить спекотно, незважаючи на те, що погода трохи похолоднішала. Вогонь іде і з одного боку, і з іншого. Але ворог усе ж таки поступається, поступово-поступово території ми закріплюємо за собою. І це його напружує, відповідно, обстріли стають то більшими, то меншими залежно від того, яку кількість боєкомплекту ми вразили за ніч”, – сказала керівник пресцентру.

Вона також повідомила, що минулої доби вдалося завдати суттєвої шкоди окупантам ударами по районах зосередження їхньої техніки й озброєння, проте остаточно масштаби і результати цих ударів буде оголошено згодом.

“Є досить суттєві влучання за минулу добу – це і пункти управління, і командні пункти, і райони зосередження техніки та озброєння, і людей, але ми не бачимо ще результатів, тому що вони дорозслідуються. Зрозуміло, що на окупованій території важче підрахувати. Але дуже вдячні місцевому населенню, дуже вдячні руху спротиву – вони нам у цьому допомагають і впевнені, що до вечора звіт буде досить потужним”, – розповіла Гуменюк.

Читайте також:
ЗСУ на Півдні спалили два російські склади і вдарили по переправі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна