Формування ціни криптовалюти: складові котирувань ℗

Багато користувачів відстежують курс криптовалют у реальному часі, оскільки це волатильний показник, який постійно змінюється. Особливо це помітно, якщо ви дивитеся на біржах. Важливо розуміти, що цифрові монети не мають підкріплення дорогоцінними металами і від державного регулятора, тому ключовим фактором впливу на вартість коїна є попит серед аудиторії. Простіше кажучи, чим більше людей хочуть купити крипту, тим дорожче вона коштуватиме.

Від чого залежить котирування криптовалюти?

У питанні із цифровими активами спрацьовує базовий економічний принцип – розподіл попиту та пропозиції. Такий ефект досягається за рахунок фактору дефіциту, який рухає ціну вгору, що у 2017 році спровокувало різке зростання біткоїну. Крім перерахованих характеристик, до ряду важливих критеріїв можна віднести таке:

  • Корисність монети.

Важливо розуміти, як конкретна блокчейн-платформа підійде розв’язання певної проблеми. Наприклад, розробка спрямована на здешевлення та прискорення транзакцій.

  • Складність видобутку (майнінгу).

Чим важчий видобуток, тим складніше підвищити пропозицію, що провокує зростання вартості за високого попиту. Так само на курс криптовалют впливає фактор обмеженої кількості випущених коїнів.

  • Суспільний настрій та ЗМІ.

Негативна реклама, негативно налаштоване суспільство здатні автоматично спровокувати падіння вартості.

Чи варто довіряти прогнозам?

Недолік більшості прогнозів – у їхній недалекоглядності. Мало хто здатний передбачити вплив зовнішніх факторів, які часто є основними. Незважаючи на неточність прогнозів, варто розуміти, що ціна криптовалюти залежить від наступного:

  • Прийняття цифрових активів на домінуючих криптобіржах.
  • Рівень зміни та зростання ф’ючерсного ринку.
  • Реалізація та перспективи конкретного проекту.
  • Тенденції з найближчого майбутнього з огляду на політичні та економічні чинники.

Скласти короткострокові прогнози можна, орієнтуючись на аналітику, яка доступна біржі. Наприклад, найбільший у Європі майданчик WhiteBIT надає доступ до розширеної аналітичної панелі, яка спрощує процес відстежування показників у режимі реального часу. При цьому трейдер може розглянути ситуацію з різних боків, що допомагає побудувати та скоригувати інвестиційну стратегію.

Такою функцією користуються як новачки, так і досвідчені трейдери, адже основа будь-яких операцій – детальна аналітика. Це дозволяє зробити будь-які вкладення прибутковими. Якщо ви тільки знайомитеся з проектом, розгляньте його дорожню карту, щоб визначити перспективність, корисність та напрямки подальшого розвитку.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна