В Ізюмі ексгумували тіла 320 цивільних та 18 військових, а може бути більше тисячі

Станом на вечір 21 вересня на лісовому кладовищі в Ізюмі ексгумували тіла 320 цивільних та 18 військових ЗСУ, загиблих у боях та під час російської окупації міста.

Про це повідомило “Суспільне” з посиланням на прокурора Харківської області Олександра Фільчакова.

“Дуже велика кількість ексгумованих ­– з мінно-вибуховими травмами, також дуже багато – з численними переламами кісток, є також з ознаками катування”, – сказав Фільчаков.

Прокурор нагадав, що на кладовищі виявили 445 могил, в деяких з них поховані від двох до чотирьох людей одночасно.

Роботи з ексгумації у цьому місці планують завершити до кінця дня 23 вересня. Далі групи працюватимуть на інших об’єктах – наразі відомо ще про 3-5 місць поховань.

За словами голови районної держадміністрації Степана Масельського, загиблих під час окупації в Ізюмському районі можуть бути тисячі. Адже біля під’їздів будинків та по посадках щодня знаходять закопаних.

Нагадаємо, 15 вересня, після деокупації міста Ізюм на Харківщині, там у лісопосадці виявили велику братську могилу українських воїнів та близько 450 поховань цивільних під хрестами з номерами. Ці могили з’явилися за час російської окупації.
Ексгумація почалася 16 вересня. За першими висновками правоохоронців, більшість тіл – з ознаками насильницької смерті і тортур.
#IzyumMassacre стала підставою для різких заяв багатьох західних лідерів про новий воєнний злочин росіян.

 

Читайте також:
“Це міг бути кожен із нас”: українці поширюють у соцмережах фото руки з браслетом з Ізюма

Рука з браслетами з ізюмської могили: дружина впізнала в загиблому солдата Сергія Сову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна