Прем’єрка Британії на Генасамблеї ООН запевнила Україну у подальшій військовій підтримці

Уряд Великої Британії збільшуватиме військову підтримку Україні стільки, скільки знадобиться на тлі російської агресії проти нашої держави.

Про це в четвер, 22 вересня, заявила прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс на Генасамблеї ООН, передає “Укрінформ”.

“Українці захищають не лише власну країну – вони захищають наші цінності та безпеку всього світу. Тому ми повинні діяти. Ось чому Велика Британія витрачатиме 3% ВВП на оборону до 2030 року, зберігаючи нашу позицію як провідного учасника безпеки в Європі. І саме тому – у цей вирішальний момент конфлікту – я обіцяю, що ми будемо продовжувати або збільшувати нашу військову підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно.

Нова британська зброя надходить в Україну, поки я говорю, включаючи більше ракет РСЗВ. Ми не заспокоїмося, поки Україна не переможе”, – сказала Трасс.

За словами Трасс, історія 2022 року могла бути історією авторитарної держави, яка перекидає свої танки через кордон мирного сусіда та підкорює його народ.

“Натомість історія цього року – про боротьбу за свободу. На тлі зростаючої агресії (Російської Федерації, – “Н”) ми показали, що маємо силу діяти та рішучість довести це до кінця. Міжнародний альянс сильний і Україна сильна”, – наголосила вона.

Читайте також:
Перший дзвінок за кордон прем’єрка Трасс зробила Зеленському: про що говорили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна