На Херсонщині ЗСУ знищили російський гелікоптер Мі-24

Збройні сили України знищили російський гелікоптер Мі-24 у районі Костромки Херсонської області.

Про це вночі в четвер, 22 вересня, повідомила пресслужба оперативного командування “Південь”.

“Нашою авіацією нанесено 21 удар по ворогу з неба, а морськими піхотинцями знищено ворожий гелікоптер Мі-24 з землі в районі Костромки. При спробі ворога проводити повітряну розвідку, нашими пильними підрозділами виявлено і знищено два шпигуни типу “Орлан-10”, – йдеться в повідомленні.

Підтверджені втрати ворога:

  • 41 росіянин;
  • 4 танки;
  • 12 одиниць іншої авто-бронетехніки;
  • зенітно-ракетний комплекс “Бук-М2/3”.

Вогневим контролем ЗСУ зупинили намагання росіян проїхати Каховської дамбою та відплисти баржою з Херсону.

Ворог розгорнув підрозділи ППО в Бериславському районі, щоб убезпечити свої підрозділи від авіаційних і ракетних ударів. Намагається здійснювати маневри силами та засобами, ущільнюючи оборону, посилюючи артилерійське прикриття.

Наші підрозділи виконали майже 280 вогневих завдань. Уражені два командні пункти  безпосередньо в Херсоні, два пункти управління в Нововоскресенському й Дудчанах, склади боєприпасів в П’ятихатках та Херсоні, три райони скупчення озброєння, техніки і живої сили в Дудчанах і Новій Каховці, а також радіолокаційна станція “Зоопарк” в Крутому Яру.

Читайте також:
Зеленський призначив начальницю військової адміністрації в Херсоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна