Естонія не надаватиме притулок росіянам, які тікають від мобілізації

Естонія не надаватиме притулок російським громадянам, які намагаються втекти від мобілізації.

Про це в ефірі CNN сказала прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас, цитують “Радіо Свобода” та Deutsche Welle.

“Кожен громадянин відповідальний за дії своєї держави, і громадяни росії — не виняток. Тому ми не даємо притулку російським чоловікам, які тікають зі своєї країни. Вони мають виступити проти війни”, — наголосила Каллас.

Вона також сказала, що Захід узагалі не має поступатися росії та мусить почати ще більше тиснути на неї, щоб москва припинила війну. Каллас зазначає, що в росії зараз зростає невдоволення всередині суспільства, “тому що вони також, так би мовити, відчувають війну на своїй шкурі”.

Естонія напередодні заявила, що не впускатиме на територію своєї країни громадян рф, які поїдуть на війну проти України. Це стосується і тих, хто має посвідку на постійне проживання в Естонії. Латвія оголосила, що не видаватиме гуманітарні та інші види віз громадянам росії, які хочуть уникнути часткової мобілізації.
У міноборони Литви заявили, що теж не можуть залишатися просто спостерігачем. Тож ця країна у відповідь на російську мобілізацію привела Сили швидкого реагування у стан підвищеної готовності.

Читайте також:
Росіянина, який ображав українок на пляжі, позбавили постійного дозволу на проживання в Естонії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна