У Кремлі засекретили дані про кількість мобілізованих, “СВО” не скасовують

Неопублікований сьомий пункт указу президента РФ Володимира Путіна про часткову мобілізацію пов’язаний із кількістю мобілізованих, однак його деталі публічно не розголошуватимуть.

Про це в середу, 21 вересня, заявив речник Кремля Дмитро Пєсков, повідомляє російське видання “Медуза”.

“Він (пункт 7 указу – “Н”) для службового користування, і тому я не можу його розкрити. Ну, я не можу пояснити. Я єдине, що вам можу сказати: ось Шойгу у своєму інтерв’ю сказав — 300 тисяч людей. Ось там йдеться про кількість – до 300 тисяч людей”, – відповів Пєсков.

Він додав, що жодних рішень про зміну статусу “спеціальної військової операції” та введення воєнного стану не було після оголошення в Росії часткової мобілізації.

Пєсков також зазначив, що в указі президента РФ не йдеться про терміни проведення часткової мобілізації.

Нагадаємо, вранці 21 вересня президент РФ Володимир Путін у спеціальному зверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються цього ж дня.
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу вказав, що в межах часткової мобілізації передбачено призов 300 тисяч резервістів.

Читайте також:
Кремль прийняв виклик заводу “Москвич”, – Резніков про мобілізацію 300 тис. резервістів у РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна