Оренда автомобілів для будь-якої поїздки ℗

Вирушаючи до іншої країни у відпустку чи з діловим візитом, зручно орендувати автомобіль. Це дозволить швидко пересуватись між містами, організувати комфортний трансфер з аеропорту, спланувати відрядження тощо. Є кілька особливостей сервісу оренди авто за кордоном. Про них потрібно дізнатися перед бронюванням машини.

Найпопулярніші країни для поїздки на орендованому авто

Одним із найпопулярніших напрямків для оренди є Європа. Сюди їде безліч туристів та бізнес-осіб. Тому послуга прокату машин тут дуже потрібна. Популярна аренда авто в Польше, Німеччині, Чорногорії, Чехії та інших країнах Євросоюзу. Можна забронювати автомобіль за кордоном практично в будь-якій країні Європи.

Також популярна подібна послуга в курортних країнах, наприклад, у Туреччині, Грузії тощо. Тут авто орендують для подорожей, відвідування пам’яток та більш змістовного та яскравого відпочинку.

Сьогодні орендувати авто за кордоном нескладно. Практично у будь-якій країні світу існує прокатний сервіс. Це можна зробити ще до відправлення в дорогу, перебуваючи в Києві, Львові https://bls.ua/prokat-arenda-avto-lvov чи інших містах України. Бронювання через інтернет дозволяє у спокійній обстановці вибрати хороший автомобіль. Залишивши передоплату, клієнт буде впевнений, що після прибуття в іншу країну він отримає потрібний транспортний засіб із доставкою до аеропорту чи вокзалу.

Що потрібно взяти автомобіль в оренду?

Щоб орендувати машину в іншій країні, потрібно звертатися до великої прокатної компанії. Для бронювання знадобиться банківська картка. Після перерахування авансу (зазвичай 15-20%) на електронну пошту буде відправлено ваучер. Його замовник пред’являє менеджеру з прокату після прибуття до іншої країни. Крім ваучера, потрібно таке:

  • Закордонний паспорт.
  • Водійське посвідчення.
  • Банківська картка (оформлена на ім’я водія).

Також є низка інших вимог. Так, мінімальний вік, з якого дозволяється брати автомобіль в оренду, становить 21 рік. Стаж водіння має бути не менше 2 років. Якщо потрібен автомобіль представницького класу, вік має бути від 25 років, а стаж водіння не менше 5 років.

Щоб взяти в оренду транспортний засіб, зазвичай потрібно оформити страховий поліс, а також залишити заставу. Депозит повертається після передачі машини прокатної компанії. Також може оформлюватись франшиза. Це сума матеріальної відповідальності клієнта в разі ДТП або іншого псування автомобіля.

Зазвичай підходить національне посвідчення водія. Важливо, щоб на документі ім’я та прізвище дублювалися на латиниці. Але варто враховувати, що посвідчення водія міжнародного зразка обов’язково потрібне у Великій Британії, Італії, Франції. Іноді відмова в оренді можлива в Австрії, Греції.

Які є поради щодо вибору автомобіля?

У прокатних сервісах однієї країни ціна оренди може суттєво відрізнятись. Також на вартість впливає марка, клас автомобіля. Перш ніж замовити послугу, потрібно врахувати декілька рекомендацій:

  • Обирати машину потрібно з урахуванням особливостей подорожі. Якщо подорожувати гірською місцевістю, поганою дорогою з великою кількістю спусків і підйомів, краще розглянути на сайті пропозиції в розділі позашляховиків або кросоверів. Для міських вулиць краще розглянути варіанти малолітражок.
  • Знаходити хороше авто допомагають відгуки.
  • Потрібно звернути увагу на тип КПП, щоб при управлінні не виникло проблем.

Перед укладанням договору обов’язково потрібно ознайомитися з правилами прокатного сервісу.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна