Євросоюз передав ДПСУ партію тепловізорів на €500 тисяч

Європейський Союз передав Державній прикордонній службі України тепловізійне обладнання для спостереження за кордоном на суму майже в 500 тисяч євро.

Про це в вівторок, 20 вересня, інформує пресслужба ДПСУ.

“Поки прикордонники в прямому сенсі боронять межі держави від неспровокованої та невиправданої агресії російської федерації проти України, до традиційних вразливостей кордону додаються нові та гібридні загрози.

За допомогою наданого обладнання Державна прикордонна служба України зможе краще протидіяти цим загрозам і забезпечити покриття ще частини найбільш вразливих ділянок.

Європейський Союз підтримував і підтримуватиме ДПСУ заради нашої спільної безпеки”, – сказав керівник відділу Належного врядування та верховенства права Представництва ЄС в Україні Ксав’є Камю.

За його словами, загалом допомога ЄС суб’єктам інтегрованого управління кордонами (ІУК) в межах проєкту EU4IBM вже перевищила понад 1,5 млн євро та забезпечила надання широкого спектру необхідної підтримки, яка дозволяє персоналу прикордонного відомства ефективніше виконувати завдання з охорони кордону та реагувати на нові ризики.

Довідково

Проєкт “Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)”, який фінансується Європейським Союзом та втілюється Міжнародним центром з розвитку міграційної політики (ICMPD), спрямований на підтримку впровадження реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики Європейського Союзу в межах Стратегії інтегрованого управління кордонами України, ухваленої Кабінетом Міністрів України 24 липня 2019 року. Проєкт триває два роки – до грудня 2022-го.

Читайте також:
Прикордонники втопили російських диверсантів, які намагалися форсувати Сіверський Донець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна