Чоловіки, в яких народилася третя дитина, мають право демобілізуватися

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт, у якому серед підстав для звільнення з військової служби вказується наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років.

Про це в вівторок, 20 вересня, повідомляє “Укрінформ”.

За таке  рішення проголосував 331 народний депутат.

Відтак, чоловіки, в яких під час служби у війську з’явилася третя дитина, мають право на демобілізацію.

Як зазначив автор законопроєкту, депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко, документ передбачає, що батьки, у яких третя дитина народилася під час військової служби, мають право на демобілізацію.

“Ті чоловіки, які мають трьох дітей – не підлягають мобілізації. Але якщо батько вступив до лав ЗСУ, а третя дитина народилася вже після цього – він не мав шансів на демобілізацію”, – пояснив нардеп.

У перші дні повномасштабного вторгнення багатодітні чоловіки були мобілізовані до лав ЗСУ. Вони мали право призиватись за власним бажанням, але на практиці це працювало не усюди.

“Тому я запропонував додати до закону ще одну причину для звільнення з військової служби під час воєнного стану – наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років. Тож, якщо дитина народилась вже під час служби, то військовий матиме право на демобілізацію”, – пояснив Гончаренко.

Читайте також:
На Харківщині військові визволили п’ятьох підлітків, яких окупанти утримували в підвалі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна