Словенія передає Україні 28 танків

Україна отримає від Словенії модернізовані танки Т-55, які отримали позначення M-55S.

Про це уряд Словенії повідомив у понеділок, 19 вересня. Зазначається, що Збройним силам України буде передано 28 танків цього типу.

У дусі солідарності з українським народом прем’єр-міністр Словенії Голоб та канцлер Німеччини Шольц домовилися про спільні дії, аби українська сторона отримала 28 словенських танків M-55S.

Натомість Словенія отримає 40 німецьких військово-транспортних машин.

“Таким чином, обмін кільцями також зміцнить оборонну співпрацю між Словенією та Німеччиною”, – йдеться у повідомлені.

Як відомо, багато країн, у яких на озброєнні залишилися старі Радянські танки, провели їхню модернізацію. Словенія провела найглибшу модернізацію застарілих танків Т-55.

Цю модернізацію проводили спільно Словенська компанія STO RAVNE та ізраїльська Elbit. У ході цих робіт модернізовано 30 машин.

Останній оновлений Т-55 було передано у збройні сили Словенії у 1999 році. У ході модернізації встановлено нову 105 мм гармату з тепловим кожухом. На танку була встановлена ​​активна броня, її елементи добре видно на корпусі та башті.

Читайте також:
Словенія надасть Україні велику кількість танків Т-72, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.