РФ втратила перевагу над Україною у повітрі, – розвідка Британії

Російська армія протягом останніх десяти днів втратила щонайменше чотири бойові літаки, а з початку вторгнення – близько 55.

Про це в понеділок, 19 вересня, інформує пресслужба міністерства оборони Великої Британії посиланням на дані британської розвідки.

“З високою долею ймовірності Росія втратила щонайменше чотири бойові літаки в Україні протягом останніх десяти днів, у результаті їх кількість з початку вторгнення скоротилася приблизно на 55“, – йдеться в повідомленні.

Відповідно до оцінки британської розвідки, це зростання втрат російських бойових літаків в останні дні було пов’язано, ймовірно, з тим, що авіація йшла на більший ризик у своїх спробах “надати безпосередню повітряну підтримку російським наземним військам під тиском українського наступу”.

“Ситуаційна обізнаність російських пілотів часто погана. Існує реальна ймовірність того, що деякі літаки заблукали над територією противника та потрапили в більш щільні зони протиповітряної оборони, оскільки лінії фронту швидко просувалися”, – йдеться у звіті.

Також у МО Британії заявили, що “триваюча відсутність у Росії переваги в повітрі залишається одним із найважливіших факторів, що лежить в основі крихкості її оперативної схеми в Україні”.

Читайте також:
Розвідка Британії вказала на найгостріші проблеми РФ з укомплектування підрозділів в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна