Пугачова просить мін’юст РФ внести її до списку “іноагентів” слідом за Галкіним, який підтримав Україну

Популярна російська співачка Алла Пугачова виступила зі зверненням, у якому просить міністерство юстиції РФ оголосити її “іноагентом” слідом за чоловіком Максимом Галкіним.

Про це йдеться в заяві Пугачової, опублікованій в інстаграмі в неділю, 18 вересня.

“Прошу зарахувати мене до лав іноагентів моєї улюбленої країни, бо я солідарна зі своїм чоловіком, чесною, порядною і щирою людиною, справжнім і непідкупним патріотом Росії, який бажає Батьківщині процвітання, мирного життя, свободи слова і припинення загибелі наших хлопців за ілюзорні цілі, що роблять нашу країну ізгоєм і обтяжують життя наших громадян”, – написала 73-річна Пугачова.

Контекст

Як зазначає “Німецька хвиля”, мін’юст РФ 16 вересня вніс артиста естради Максима Галкіна до списку “фізичних осіб, які виконують функцію “іноземного агента”. Відомство стверджує, що артист веде політичну діяльність та отримує допомогу від іноземного джерела – України.

Галкін заявив, що його визнали “іноагентом” з надуманого приводу, оскільки він не займається політичною діяльністю та не отримує грошей з України.
“Зі сцени у своїх концертах я займаюся гумористичним жанром, політичною сатирою. Якщо я звертаюся до своїх передплатників або глядачів поза жанром, як громадянин, як людина, я це роблю абсолютно щиро. Міністерство юстиції, щирість і чесність не оплачується у пристойних людей, до яких я, сподіваюся, належу. Я не продаю свою думку та свої думки і не купую чужі. Я торгівлею совістю не займаюся”, – відповів Галкін.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну Максим Галкін виїхав з РФ та неодноразово відкрито виступав проти війни та політики Кремля. Зокрема, артист різко засуджував дії російських військ у Бучі та обстріл мирних українських міст.
“У такій кількості страшних речей винна Росія, і при цьому каже, що не винна. Звірства в Бучі – це не ми. Малайзійський боїнг – це не ми. Маріуполь зрівняли із землею – це не ми. В Одесу летить ракета – це ми, але не зовсім ми. Все не ми. А ми що там робимо?” – казав він.

Галкін продовжив давати концерти за кордоном, частину коштів від яких спрямовував на допомогу українським біженцям. У Росії, за його словами, всі його виступи були скасовані, а рекламні контракти розірвані після того, як він, ще перебуваючи в РФ, опублікував перший антивоєнний пост.

На початку вересня прессекретар президента Путіна Дмитро Пєсков сказав, що Галкін робив “дуже погані заяви” і що “йому явно з нами не по дорозі”.

Читайте також:
СБУ пояснила, чому внесла російського гумориста Галкіна до “чорного списку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна