Число дітей, убитих російською армією в Україні, сягнуло 390

Станом на ранок 18 вересня щонайменше 1147 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 390 дітей загинули та 757 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

  • 17 вересня російські військові завдали ракетний удар по житловому масиву в місті Чугуїв Харківської області. Від отриманих травм внаслідок обстрілу у лікарні померла 11-річна дівчинка.
  • 17 вересня внаслідок обстрілу міста Костянтинівка Донецької області отримав поранення 2-річний хлопчик.

Цифри загальних втрат не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 395, Харківській – 219, Київській – 116, Миколаївській – 72, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Херсонській – 55, Запорізькій – 46, Дніпропетровській – 26.

Також в ОГП зазначили, що через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2500 закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю.

Читайте також:
Росіяни стріляють по селу Стрілеча через кордон: вбили 4 медпрацівників, які евакуювали психлікарню, та ще 2 жінок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна