Зеленський не бачить швидкого завершення війни, попри контрнаступ ЗСУ на сході

Президент Володимир Зеленський не вважає, що зараз можна говорити про швидке завершення війни в Україні, попри контрнаступ ЗСУ.

Про це він сказав в інтерв’ю інформагентству Reuters, що опубліковане 16 вересня.

“Поки що рано говорити про закінчення цієї війни”, – заявив він.

Водночас президент висловив думку, що постачання іноземної зброї в Україну скоротилися б, якби Київ не розпочав контрнаступ, і що територіальні надбання справлять враження на інші країни.

“Я вважаю, що це дуже важливий крок, який вплинув чи впливатиме на рішення деяких інших країн”, – зазначив Зеленський.

В інтерв’ю Reuters український лідер також сказав, що результат війни з Росією, яка триває вже сьомий місяць, залежить від швидшого постачання іноземної зброї Україні.

“Ми хотіли б більше допомоги від Туреччини, ми хотіли б більше допомоги від Південної Кореї. Більше допомоги від арабського світу. Від Азії”, – сказав він.

Володимир Зеленський також послався на “певні психологічні бар’єри” Німеччини для постачання військової техніки через її нацистське минуле, але наголосив, що такі поставки життєво важливі для України, щоб захистити себе від “російського фашизму”.

На запитання, чи існують докази воєнних злочинів Росії на звільнених нещодавно територіях Харківської області, президент відповів: “Все це є… Є деякі докази і проводяться оцінки, українські та міжнародні, і це дуже важливо для нас, щоб світ визнав це”.

Читайте також:
Контрнаступ на сході: ЗСУ взяли ще два села на Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна