У Криму підпалили авто російського пропагандиста Кисельова

У селищі Коктебель, що в тимчасово окупованому Криму, в ніч на 17 вересня згоріли дві машини, що належать російському пропагандисту Дмитру Кисельову.

Про це пишуть російські та кримські ЗМІ й повідомляє сайт “Крим. Реалії“.

За інформацією окупаційних “правоохоронних органів”, ідеться про підпал. Як видно з фотографій, згорілі позашляховик Land Rover Freelander та гольф-кар відновленню не підлягають.

“Обізнані” телеграм-канали й блогери пишуть, що “невідомий зловмисник” пішов “на справу” в медичній масці та бахілах.

“Слідчим підрозділом МВС Росії у місті Феодосія порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 167 КК РФ (“умисне знищення чи пошкодження майна шляхом підпалу”). Проводяться заходи щодо встановлення та затримання осіб, причетних до скоєння злочину”, – йдеться у повідомленні поліції.

Дмитро Кисельов, який у 2000-2006 роках навіть працював на українському телебаченні, придбав віллу в Коктебелі ще у 2005 році. Окрім того, він був одним зі співзасновників відомого фестивалю “Джаз Коктебель”. А після окупації Криму, в 2015-му, обзавівся там іще й виноробним виробництвом.

Уже багато років Кисельов є одним із найзапекліших і “найвідірваніших” російських пропагандистів. Саме йому належить, зокрема, відоме висловлювання про “ядерний попіл”, у який Росія за потреби може запросто перетворити США. Ці слова були сказані в березні 2014 року, саме після окупації Криму, під час обговорення в ефірі “референдуму” щодо приєднання півострова до Росії.

Дмитро Кисельов. Архівне фото

Від 2014 року Кисельов включений до санкційних списків Євросоюзу, США та багатьох інших держав.

Нині він обіймає посаду гендиректора пропагандистського інформагентства Russia Today. У липні 2022 року Кисельов у своїй програмі “Вести недели” на каналі “Россия 1” рекламував набір найманців для участі у війні в Україні.

У березні 2022 СБУ оголосила Дмитра Кисельова оголосили у міжнародний розшук. Він є підозрюваним у справі за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Вілла Дмитра Кисельова в Коктебелі. Архівне фото: ТАСС

Читайте також:
Офіс генпрокурора оголосив підозру рупорам Кремля Кисельову і Скабєєвій

Росія заявила про затримання “неонацистів”, які готували вбивство пропагандиста Соловйова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна