Франція натякнула, що теж готує українських військових

Французька сторона не буде забезпечувати таку ж масштабну підготовку українських військових, як Велика Британія, але може не афішувати певні свої дії.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це розповів в інтерв’ю Politico радник міністра оборони Франції Себастьєн Лекорню.

За його словами, президент Еммануель Макрон хоче зберегти роль Парижа як “балансира” й зосередитись на таких питаннях, як переговори із захисту Запорізької атомної електростанції.

“Емманюель Макрон чітко заявив: Україна переможе і повинна перемогти, але Росію не можна принижувати. Наш курс полягає в солідарності з Україною, щоб допомогти їй перемогти, але якщо цього не станеться, то мати змогу відігравати роль, коли конфлікт припиниться”, – сказав Лекорню.

Радник глави оборонного відомства повідомив, що Франція забезпечила підготовку 40 українських військовослужбовців з початку повномасштабного вторгнення Росії – переважно на самохідних артилерійських установках Caesar.

Водночас Лекорню не виключив, що може здійснюватися й інша підготовка.

“Велика Британія вирішила займатися базовою підготовкою. Ми здійснюємо більш спеціалізовану підготовку. Ми не будемо говорити вам про все, що робимо”, – сказав він.

Один із французьких міністрів на умовах анонімності розповів Politico, що Париж “без вагань” готовий координувати свої зусилля з підготовки військових з України з Великою Британією.

Раніше Франція підтримала ідею створення місії з підготовки українських військовослужбовців під егідою Європейського Союзу. Паралельно ведуться дискусії про створення аналогічної місії на рівні НАТО, стверджують джерела видання.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Євросоюз пропонує у межах своєї місії з тренування українських військовослужбовців у сусідніх країнах здійснювати підготовку снайперів, фахівців із розмінування та офіцерського складу.

Читайте також:
Франція передасть Україні шість мостів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна