“Енергоатом” зміг провезти через ворожі блокпости 25 вантажівок матеріалів для ЗАЕС

НАЕК “Енергоатом” доставив у місто Енергодар для окупованої Запорізької атомної електростанції 25 вантажівок запчастин, матеріалів і дизельного пального.

Про це пресслужба НАЕК повідомила ввечері в п’ятницю “Енергоатом“.

“Сьогодні, 16 вересня 2022 року, колона з 25 вантажівок ДП “НАЕК “Енергоатом”, пройшовши ворожі блокпости, дісталася Енергодара. Компанія забезпечила доставку першочергово необхідних запчастин для ремонту пошкоджених ліній електропередачі та енергоблоків Запорізької АЕС, яку продовжують тероризувати російські окупанти.
Крім того, було поновлено незнижувальний запас хімічних реагентів, необхідних для роботи ЗАЕС, і, найголовніше, доставлено додаткові запаси пального для забезпечення роботи дизель-генераторів у разі знеструмлення станції”, – розповіли в НАЕК.

Зазначається, що вантаж, попри небезпеку та труднощі, доправили водії “Енергоатома”, зокрема із Хмельницької та Рівненської атомних електростанцій.

Читайте також:
Україна повністю зупинила ЗАЕС. ГУР повідомляє про загрозу обстрілу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна