Розвідка Британії вказала на найгостріші проблеми РФ з укомплектування підрозділів в Україні

Російська Федерація змушена вербувати ув’язнених та прискорювати навчання курсантів, адже має дві гострі нестачі для укомплектування своїх бойових частин в Україні.

Про це в п’ятницю, 16 вересня, інформує пресслужба міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

У зведенні відзначається, що пов’язана з Кремлем російська приватна військова компанія “Вагнера” проводить кампанію з вербування російських ув’язнених для служби в Україні як мінімум із липня. Ув’язненим пропонується пом’якшення вироку і грошове заохочення.

Нещодавно опубліковане відео, швидше за все, показує, як власник “Вагнера” Євгеній Пригожин робить пропозицію щодо вербування ув’язнених. У ролику Пригожин наголошує, що шукає лише “бійців для штурмових частин”.

Окремо російські військові академії скорочують курси навчання та переносять терміни випуску курсантів. Майже напевне це відбувається для того, щоб курсанти могли бути направлені для підтримки операції в Україні.

“Проблема російської людської сили стає дедалі гострішою. Прискорення навчання курсантів та потреба “Вагнера” у штурмових загонах дозволяють припустити, що дві з найгостріших “нестач” під час кризи укомплектування збройних сил, ймовірно, пов’язані з бойовою піхотою та молодшими командирами”, – йдеться в огляді.

Читайте також:
ЗСУ розбили сили Росії, визначені ключовими у потенційній війні з НАТО, – розвідка Британії

“Премія – російському воєнкору”: як ЗСУ знищили базу “Вагнера” в Попасній

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна