Пентагон розкрив деталі нового пакету військової допомоги Україні на $600 млн

До нового пакету допомоги США Україні на суму до $600 млн увійдуть додаткові снаряди для реактивних систем залпового вогню HIMARS і 36 тисяч боєприпасів для 105-міліметрових гарматних артилерійських знарядь.

Про це в п’ятницю, 16 вересня, інформує “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу міноборони США.

Пакет також передбачає 1000 високоточних 155-міліметрових артилерійських снарядів та чотири протиартилерійські радари.

Крім того, Україна отримає чотири вантажівки та вісім причепів для перевезення важкої техніки, протибезпілотні повітряні системи, обладнання для розмінування, протипіхотні міни Claymore, підривні заряди, стрілецьку зброю та боєприпаси, прилади нічного бачення, зимову форму.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден підписав розпорядження про надання Україні близько 600 мільйонів доларів військової допомоги.

Загалом Сполучені Штати виділили Україні близько 15,8 млрд доларів допомоги в галузі безпеки від початку роботи адміністрації Байдена, з них понад 15,1 млрд доларів з початку вторгнення Росії 24 лютого.

Читайте також:
У США представили законопроєкт про визнання Росії спонсором тероризму

Генерал США закликав світ підготуватися до розпаду РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна