На деокупованій території Харківщини впіймали російського військового

Російський військовослужбовець, якого забули забрати з собою окупанти під час відступу, переховувався поблизу селища Шевченкове Куп’янського району Харківської області.

Про це в середу, 14 вересня, повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що бюро в межах стабілізаційних заходів продовжує роботу на деокупованих територіях Харківської області, працівники ДБР перевіряють інформацію щодо зрадників та колаборантів, які співпрацювали з окупантами.

“Під час таких заходів працівникам ДБР вдалося затримати російського військового, жителя Московської області, який переховувався поблизу селища Шевченкове Куп’янського району. Його забули забрати з собою окупанти, коли втікали під час наступу Збройних сил України”, – йдеться в повідомленні.

У бюро наголошують:

“Він зізнався, що пішов воювати проти України заради грошей. Йому обіцяли 4 тисячі російських рублів за кожен день служби. Затриманий підписав контракт із російською армією 6 вересня, а вже 7 вересня його підрозділ розбили Збройні сили України”.

Читайте також:
ЗСУ визволили Куп’янськ, рашисти тікають з Ізюма

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна