США обговорюють із союзниками передачу Україні винищувачів і засобів ППО, – Financial Times

Сполучені Штати спільно із союзниками обговорюють можливість надання Україні військової допомоги у вигляді засобів протиповітряної оборони і винищувачів.

Про це в вівторок, 13 вересня, інформує Financial Times із посиланням на високопосадовця США, що спілкувався на умовах анонімності.

За його словами, Вашингтон і союзники “обговорюють довгострокові потреби України, як-от засоби протиповітряної оборони, і чи доцільно було б надати Києву винищувачі в “середньостроковій і довгостроковій перспективі”.

Досі США та їхні союзники відмовлялися надавати Україні винищувачі.

Про дискусії щодо нової зброї стало відомо на тлі швидкого контрнаступу України, внаслідок якого вона повернула під свій контроль кілька тисяч квадратних кілометрів території. У США, однак, вважають, що це принципово не змінило найближчу перспективу на полі бою.

“Українці продовжують важку боротьбу. Ми зосереджуватимемося на продовженні тісної співпраці з українцями та міжнародним співтовариством, щоб надати їм необхідну підтримку, тоді як вони відбиватимуться від російських загарбників”, – додав співрозмовник FT.

Читайте також:
ЗСУ розбили сили Росії, визначені ключовими у потенційній війні з НАТО, – розвідка Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна