У 128 огшбр змінився командир

Полковник Олег Гончарук залишає посаду командира 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. 

Про це повідомила пресслужба військової частини у понеділок, 12 вересня, поширивши звернення офіцера.

“Гірські штурмовики, я мав честь служити в потужній і єдиній у своєму роді гірсько – штурмовій бригаді, очолювати кращих синів країни, вести в бій. Для мене було честю пліч-о-пліч з вами писати історію нашої країни, виборюючи її незалежність. День за днем, метр за метром, в спеку і люті морози ви, гірські штурмовики, виборювали право на незалежність. Незалежно від віку та професій, ви взяли зброю в руки і щодня бачите справжнє пекло війни. Своєю волею до перемоги ви знищували і знищуєте московитів. Для мене честь носити однострій зі срібним едельвейсом, я маю велику повагу до берету кольору грунту”, – звернувся офіцер. 

“Кожен з вас для мене Герой. Той, хто перший йде у бій, вриваючись в траншеї ворога, хто керує бойовою машиною, вогнем гармат, не залишаючи жодного шансу ворогу. Той, хто після отриманих поранень повертається до побратимів, щоб знову разом піти у бій. Той, хто потужними гарматами знищує вщент ворожі танки, прикриваючи своєю бронею піхоту, мої любі «бронелобіки». Той, хто годинами чекає на єдиний постріл, той, хто по праву називається Бог війни, хто піднімає в небо крила, виявляє і коригує вогонь.  Той, хто під градом снарядів, у самому пеклі боїв рятує життя побратимів, хто прикриває наше небо від ворожої авіації. Той, хто ризикуючи життям, знімає мінні поля і встановлює їх, щоб ворог не пройшов. Той, хто забезпечує зв’язок, коли серце завмирає, а секунди йдуть як години, завдяки їм ми чуємо «4.5.0». Той, хто день і вночі евакуює, ремонтує, відновлює наші бойові машини, щоб на ранок вони пішли в бій. Той, хто везе боєкомплект і заправляє машини. Той, хто після запеклих боїв зустрічає гарячим бограчем. Ви всі за п’ять років стали для мене родиною, ви всі для мене Герої”, – сказав Гончарук. 

Додамо, що Олег Гончарук станом на 2017 рік обіймав посаду першого заступника — начальника штабу 128 огшбр. Станом на 2018 рік — виконувач обов’язків командира бригади. З 19 листопада 2019 року — командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Читайте також:
Воїни 128-ї бригади “пригостили” ворожий танк вогняною закарпатською кавою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна