Резніков каже, що ЗСУ наступають “краще, ніж очікувалося”. Але військо втомлене

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україні необхідно захистити від можливої ​​контратаки Росії величезну територію, яку Сили оборони відвоювали за останній час.

Про це він заявив в інтерв’ю Financial Times.

За його словами, наступ українських бійців відбувається значно “краще, ніж очікувалося”. Це призвело до повернення приблизно 3 тисяч квадратних кілометрів української території.

“Контрнаступом звільняється територія, і після цього треба її контролювати й бути готовими захищати”, — сказав міністр оборони.

Резніков також каже, що українські війська були втомлені після шестиденної атаки, але моральний дух був високим, оскільки “це ознака того, що росію можна перемогти”.

Він попередив, що російське підкріплення може розпочати контратаку. Українські сили також можуть бути оточені “свіжими” російськими військами, якщо просунуться надто далеко.

Водночас Резніков уточнив, що контрнаступ навколо Херсона відбувається повільніше, оскільки це сільськогосподарський регіон з іригаційними каналами, які росіяни можуть використовувати як оборонні траншеї.

Читайте також:
Завдяки австралійським Bushmaster’ам ЗСУ вийшли на Оскіл та продовжують звільняти Харківщину, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна