Рашисти тікають із Харківської та Луганської областей, викрадаючи десятки автівок, – ГШ

Російські окупанти відходять із Харківської та Луганської областей на територію РФ, викрадаючи автівки місцевих жителів.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ в неділю, 11 вересня.

“В результаті успішного контрнаступу наших військ на Харківському напрямку російські війська гарячково покидають свої позиції та тікають з награбованим вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію Російської Федерації. Зокрема, стало відомо, що близько 150 військовослужбовців збройних сил РФ виїхали колоною з Борщової та Артемівки Харківської області на двох автобусах, одній вантажівці та на 19 викрадених легкових автомобілях”, – сказано в повідомленні.

“Така ж ситуація спостерігається і в місті Сватове Луганської області. Окупанти похапцем залишили населений пункт на 4 вантажних автомобілях КамАЗ, 20 броньованих машинах “Тигр” та викрали понад 20 легкових автомобілів місцевих жителів”, – зазначили в ГШ.

Зазначається також, що триває звільнення населених пунктів від російських загарбників. В Херсонській області окупанти також відійшли зі своїх позицій в деяких населених пунктах. У зв’язку з великими втратами у живій силі російські загарбники вигнали всіх місцевих жителів з Центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових, розповіли в ГШ.

Ворог продовжує вчиняти терористичні дії та розміщує своїх військовослужбовців в закладах освіти. Зокрема, школу у селі Любомирівка Запорізької області перетворили на шпиталь та розмістили в ньому понад
100 поранених, навколо будівлі розміщено близько 10 одиниць військової техніки, сказано також у зведенні.

Читайте також:
Із Харківщини разом з армією РФ за три дні втекло 13 тисяч “біженців”, – росЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна