“Звільніть себе від займаної посади”: московські депутати слідом за петербурзькими висловили невдоволення діями Путіна

У Росії вже друга поспіль місцева рада насмілюється натякнути на незгоду з діями Кремля: спершу депутати в Санкт-Петербурзі звернулися до депутатів Держдуми із закликом звинуватити президента РФ Володимира Путіна у держзраді, а потім у Москві вже самого Путіна закликали піти у відставку.

Так, рада депутатів муніципального округу Ломоносівський у протокольному рішенні, ухваленому 8 вересня й опублікованому на офіційному сайті (де воно залишається й досі), закликає Путіна відмовитися від посади президента, бо “все пішло наперекосяк” і з Росії втікають найкращі люди.

“Наближаються вибори, і за кілька днів склад нашої ради зміниться. Ми займали свої посади п’ять років і настав час поступитися ними свіжим людям, з новими ідеями та силами.

Дослідження показують, що в країнах із регулярною змінюваністю влади люди в середньому живуть краще і довше, ніж у тих, у яких лідер йде з поста тільки вперед ногами. У вас були хороші реформи в першому і частково другому терміні, але після цього все пішло якось наперекосяк: подвоєння ВВП не відбулося, мінімальна зарплата не зросла до заявлених показників, із Росії масово їдуть розумні і працездатні люди, обіцяної стабільності немає й близько.

Риторика, яку використовуєте ви та ваші підлеглі, протягом тривалого часу була пронизана нетерпимістю та агресією, що зрештою фактично відкинуло нашу країну в епоху Холодної війни.

Росію знову почали боятися і ненавидіти, ми знову погрожуємо всьому світу ядерною зброєю. У зв’язку з вищевикладеним, просимо: звільнити себе із займаної посади у зв’язку з тим, що ваші погляди, ваша модель управління безнадійно застаріли, і перешкоджають розвитку Росії та її людського потенціалу”, – йдеться у зверненні московських депутатів до президента РФ.

Раніше, 7 вересня, аналогічний демарш вчинили муніципальні депутати з округу “Смольнінське” у Санкт-Петербурзі. Причому вони зайшли значно далі: звернулися до Держдуми з вимогою звинуватити Путіна у державній зраді.

Як зазначається у зверненні, оголошена президентом РФ “спеціальна військова операція” проти України призвела до загибелі великої кількості російських військовослужбовців, економічних проблем, розширення НАТО, а Україна отримала від західних партнерів озброєння, яке тепер загрожує безпеці Росії.

На санкт-петербурзьких депутатів, які підтримали це рішення, російська поліція вже склала протоколи про “дискредитацію чинної влади РФ” та російської армії. Поки що їм може загрожувати штраф у розмірі до 50 тисяч рублів.

Як відомо, 11 вересня 2022 року в низці суб’єктів РФ відбуваються місцеві вибори різного рівня.

Читайте також:
У РФ набирають обертів процеси, які можуть закінчитись розвалом федерації, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна