На звільнені території Харківщини повернуть органи держвлади та почнуть готувати до зими, – ОВА

На деокупованих територіях Харківської області відновлюватимуть діяльність українських органів влади, поліції, екстрених служб та готуватимуть населені пункти до зими.

Про це вдень у п’ятницю, 9 вересня, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“У нас буде дуже велика кількість роботи із відновлення органів державної влади на деокупованих територіях, національної поліції, підрозділів ДСНС, швидкої допомоги бо наші люди мають отримувати найсучасніші українські послуги і відновлювати своє життя навіть у таких дуже складних умовах. І маємо підготувати населені пункти до зимового опалювального сезону”, – сказав він.

Голова ОВА додав, що зараз ще триває зачистка територій і надається допомога населенню.

А найближчим часом почнеться відновлення інфраструктури та підготовка до зими.

Синєгубов також додав, що в останні дні ворог збільшив інтенсивність ударів по Харкову та населених пунктах області, тому закликав мешканців бути максимально обережними.

На думку голови ОВА, активізація окупантів пов’язана з успіхами ЗСУ, які “зараз звільняють велику кількість населених пунктів” на Харківщині.

Нагадаємо, 8 вересня Генеральний штабу ЗСУ повідомив, що українські військові просунулися на 50 км та звільнили понад 20 населених пунктів на Харківському напрямку.

Читайте також:
15 зворушливих і вражаючих відео зі звільненої Балаклії й околиць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна