До Києва прибув прем’єр Польщі Моравецький

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прибув із візитом до Києва.

Про це в п’ятницю, 9 вересня, інформує Polsat News.

“Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький прибув до Києва. Буде серія з кількох зустрічей. Обговорюватимуться важливі речі, пов’язані з геополітичною ситуацією та енергетичним ринком, а також енергетичною та військовою безпекою”, – повідомив речник польського уряду Пйотр Мюллер.

Зазначається, що інформація про візит була оприлюднена з деякою затримкою з міркувань безпеки.

На запитання, чого очікувати від візиту глави уряду, Мюллер запевнив, що його присутність і жест “є політичним сигналом Кремлю”.

“Цей сигнал також буде надіслано сьогодні. Ми будемо підтримувати Україну в цій дуже складній ситуації. Ми вважаємо, що Росія порушує всі можливі міжнародні стандарти. Захист України – це захист нашої безпеки, – додав речник уряду.

Відповідаючи на запитання про перебіг українського контрнаступу, Мюллер зазначив, що хоча повідомлення про “кожен відібраний метр є гарною новиною”, “за цим не обов’язково слідує хороша інформація щодо повної, трагічної картини, яку створила Росія.

“Я не надто оптимістично налаштований, що це велика зміна у цій воєнній ситуації”, – сказав Мюллер.

Читайте також:
Польща обмежила до мінімуму видачу віз росіянам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна