“Продавала бронежилети, куплені на пожертви”: ДБР повідомило про підозру голові благодійної організації

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру виконувачці обов’язків голови правління однієї з благодійних організацій столиці, яка, за даними ДБР, продавала військовослужбовцям бронежилети та бронепластини, куплені на пожертви українців.

 Про це повідомляє пресслужба ДБР.

“Після початку повномасштабного вторгнення РФ столична благодійна організація оголосила збір 1 мільйона доларів на потреби Збройних сил України. У своїх постах в соціальних мережах благодійники зобов’язувалися купити та безоплатно передати українським військовим бронежилети, каски, медикаменти та автомобілі.

Але після ввезення на митну територію України не менше 1 тисячі бронежилетів та пластин під виглядом гуманітарної допомоги, голова організації спільно зі своїми працівниками та службовими особами вирішили заробити грошей”, – повідомляють у Держбюро розслідувань.

За даними слідства, вони встигли продати 30 одиниць індивідуального захисту на суму понад 500 тисяч гривень військовослужбовцям, перш ніж були викриті.

Фото: пресслужба ДБР

“Керівник організації підозрюється у продажу гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі та під час дії воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 7 років.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, які були причетні до незаконного продажу бронежилетів”, – інформують у ДБР.

Читайте також:
“Справа волонтерів”: суд відпустив львівського художника Олеся Дзиндру під особисте зобов’язання

У львівського волонтера і захисника української мови Святослава Літинського поліція проводить обшук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна