У Чернігові суд арештував військових, причетних до вибуху на виставці

Деснянський районний суд Чернігова арештував на два місяці із правом внесення застави двох військовослужбовців, причетних до поранення дітей на масовому заході.

Про це в вівторок, 6 вересня, поінформувала пресслужба Державного бюро розслідувань.

Військовому, який дозволив дитині натиснути спусковий гачок реактивної протитанкової гранати, та його командиру призначено заставу сумою 416 000 гривень для кожного.

Раніше ДБР повідомило про підозру цим військовим у порушенні правил поводження зі зброєю, що спричинило тілесні ушкодження декільком особам на виставці зброї у Чернігові.

За ч.2 ст. 414 КК України підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до десяти років.

Передісторія

3 серпня вдень у Чернігові під час виставки, що передбачала дитячий інтерактив, спрацював спрацював ручний протитанковий гранатомет, стався вибух. Поранення і травми отримали семеро людей, з них четверо – діти, один хлопчик був госпіталізований в тяжкому стані. У дворічної дитини – осколкове поранення обличчя та складна травма кисті.

Президент Володимир Зеленський згодом повідомив про затримання двох людей, причетних до вибуху на виставці в Чернігові: того, хто дав наказ привезти бойову зброю на публічний міський захід, і того, хто дозволив дитині взяти зброю до рук.

Читайте також:
На Чернігівщині виявили ворожий схрон із боєприпасами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна