Путін заявив, що Росія напала на Україну в 2014-му, але “діяла дзеркально”

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що РФ, розпочавши війну в Україні в 2014 році, “відповіла дзеркально діям супротивника”.

Про це глава Кремля заявив у середу, 7 вересня, під час виступу на пленарному засіданні Східного економічного форуму у Владивостоку, передає RT.

На запитання модератора зустрічі, директора телеканалу “РБК” Іллі Доронова про те, що Росія вже багато втратила внаслідок конфлікту, через який розриваються зв’язки, Путін відповів, що РФ “нічого не втратила і не втратить”.

“Головне придбання – це зміцнення нашого суверенітету. Так, відбувається певна поляризація, але я вважаю, що це піде тільки на користь. Ми нічого не розпочали з погляду воєнних дій, а намагаємось лише закінчити”, — сказав Путін.

За його словами, військові дії в Україні розпочали у 2014 році після “державного перевороту” ті, хто “не хотів нормального мирного розвитку” та прагнув “придушення власного народу”.

Своєї чергою Росія “після багаторазових спроб знайти мирний шлях” прийняла рішення “відповісти дзеркально – озброєним шляхом”.

“Ми це зробили свідомо, всі наші зусилля спрямовані на допомогу людям на Донбасі. Це наш обов’язок допомогти жителям Донбасу і ми виконаємо його до кінця”, — сказав Путін.

“Цими словами Путін підтвердив те, що заперечував раніше, а саме – безпосередню участь Росії у захопленні частин Донецької і Луганської областей. Саме на цьому будувалися будь-які доводи Кремля. Пам’ятаєте ж «нас там нет»?

Сьогоднішня заява Путіна – явка з повинною. І остаточне розвінчування міфу про «ополченцев Донбасса» та трактористів, які вміють стріляти та купують зброю у «воєнторзі»”, – наголосив головний редактор інтернет-видання “Главком” Віктор Шлінчак.

Читайте також:
Путін може скористатися звітом МАГАТЕ про ЗАЕС і запустити процес, аналогічний “Мінську”, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна